31.12.2018

Mercedes-Benzin uusi E-Cabriolet

Avoautoilun iloa vuoden ympäri, nyt myös 4Matic-nelivedolla

  • Kattoratkaisu: Monikerroksinen katto avautuu ja sulkeutuu 20 sekunnissa

  • Moottorit: Viisi vaihtoehtoa, joista kaksi ensi kertaa 4Matic-nelivetomalleja

  • Turvajärjestelmät: Pyrotekniset turvakaaret ja aktiivinen jarruavustin vakiona

  • Matkustamo: Liitettävyys, integraatio ja tukipalvelut luokkansa huipputasoa

  • Saatavana myös täysilmajousituksella

 

E-sarjan uusi Cabriolet on viimeinen pala Mercedes-Benzin tärkeään myyntimallistoon.

Koko E-sarja on uudistunut täydellisesti vain runsaan vuoden kuluessa. Cabrioletin tuotanto alkaa syyskuussa, ja Suomeen ensimmäiset autot saadaan syksyn aikana.

Avomallin muotoilu noudattaa E-Coupéssa ensimmäisen kerran esiteltyä Sensual Purity –muotoilulinjaa. Pehmeissä linjoissa on ripaus klassisuutta, jossa kantava teemana on pyöreys. Koripinnoilta, erityisesti kylkipinnoilta, on pyritty karsimaan kaikki terävät, pintoja jakavat muotopokkaukset. Terävät linjat ovat väistyneet pehmeämpien linjojen tieltä.

Mercedes-Benzin uuden E-Cabrioletin mitat ovat (pituus/leveys/korkeus): 4826/1860/1428 milliä. Pituus on kasvanut malliuudistuksessa 123, leveys 74 ja korkeus 30 milliä. Auto on suunniteltu neljälle matkustajalle. Akseliväli (2873 mm) on peräti 113 milliä pidempi kuin ennen. Takajalkatila on lisääntynyt 102 millillä, ja myös etumatkustajien olot ovat selkeästi aikaisempaa väljemmät. Eturaideleveys on 1605 mm (+67 mm) ja takana 1609 milliä (+68 mm).

Kattoratkaisu: Monikerroksinen katto avautuu ja sulkeutuu 20 sekunnissa

Auton pehmeä kangaskatto on saatavana tummanruskeana, tummansinisenä, punaisena tai mustana. Katossa on vakiovarusteena akustinen monikerrosrakenne, joka vaimentaa tie- ja tuuliääniä ja takaa miellyttävän matkustus- ja keskusteluympäristön kovissakin nopeuksissa. Uusi E-Cabrio onkin oman luokkansa hiljaisin avoauto. Erinomaisen lämmöneristyksen ansiosta se sopii myös vaivattomasti käyttöön ympäri vuoden.

Katto avautuu ja sulkeutuu 20 sekunnissa. Avaaminen ja sulkeminen on mahdollista alle 50 km/h nopeuksissa. Kun katto avataan, se taittuu kokoon tavaratilaan erillisen välikannen alle. Tavaratilaa on 385 litraa (katto avoinna 310 litraa). Takaselkänojat taittuvat 50:50-suhteessa, mikä mahdollistaa pitkien esineiden kuljettamisen. Matkustamossa on istuimet neljälle, ja etuistuinten vakiovarusteisiin kuuluvat automaattiset turvavyön ojentajat. Valinnaisvarusteena takaistuimille saa istuinlämmityksen ja matkustamoon lämpöä heijastavan nahkaverhoilun viidessä eri sävyssä.

Matkustusmukavuuden katto avoinna voi maksimoida automaattisella Aircap-ilmanohjaimella ja Airscarf-ilmahuivilla (lisävaruste). Aircap-ilmanohjain nousee esiin napista painamalla ja pienentää ilman pyörteilyä ja turbulenssia matkustamossa. Airscarf puolestaan puhaltaa lämmintä ilmaa etupenkillä istuville kaulan ja niskan alueelle, mikä mahdollistaa mukavan avoautoilun myös ulkolämpötilan laskiessa.

Moottorit

Viisi vaihtoehtoa, joista kaksi ensi kertaa 4Matic-nelivetomalleja

E-Cabrion moottorivalikoimassa on aluksi viisi mallia: E 220 d, E 350 d 4Matic, E 200, E 300 sekä E 400 4Matic. Nelisylinterinen turbodieselvaihtoehto erottuu erinomaisella suorituskyvyllään ja taloudelli-suudellaan: teho on 143 kW/194 hv, mutta keskikulutus jää vain 4,3 litraan/100 km ja CO2-päästöt 116 gramman kilometrillä. Kaikkien moottorin yhteydessä on vakiovarusteena Eco start/stop-toiminto sekä 9G-Tronic-automaattivaihteisto. Ensimmäistä kertaa E-sarjan Cabrioletien historiassa tarjolla on myös kaksi nelivetoista 4Matic-mallia. E 220d 4Matic tulee myyntiin ensi vuoden alussa.

E-Cabrioletin tekniset tiedot:

  E 220 d E 350 d
4Matic
E 200 E 300 E 400
4Matic
Sylinterit rivi4 V6 rivi4 rivi4 V6
Iskutilavuus m3 1950 2987 1991 1991 2996
Teho KW/hv 143/194 190/258 135/184 180/245 245/333
Vääntö Nm 400 620 300 370 480
Kulutus l/100km 4,3 8,1 6,1 6,8 8,3
CO2-päästöt 116 170 145 157 187

(Suomessa 18”- vanteet vakiovarusteina, joka nostaa CO2- päästöjä eräissä malleissa)

Vakiovarusteena on 15 milliä vakiojousitusta matalampi selektiivinen Agility Control –jousitus, jossa iskunvaimennus jäykistyy sisään- ja ulosjoustossa iskunvaimentimen liikematkan mukaisesti. Lisävarusteena saatavana ovat mukautuva Dynamic Body Control –jousitus (Comfort-, Sport ja Sport+ -ajoasetukset Dynamic Select -valitsimella) sekä Air Body Control –ilmajousitus (ajotilat Comfort, Eco, Sport, Sport+ ja Individual).

Turvajärjestelmät

Pyrotekniset turvakaaret ja aktiivinen jarruavustin vakiona

E-sarjan Cabriossa on kaksi turvakaarta, jotka on sijoitettu näkymättömiin takaistuinten taakse. Jos auto on kaatumassa, kaaret laukaistaan pyroteknisesti esiin, ja yhdessä A-pilarin kanssa ne muodostavat elintilan auton matkustajille. Turvapuolen vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa aktiivinen, sekä ajoneuvoihin että jalankulkijoihin reagoiva jarruavustin, joka varoittaa törmäysvaarasta ja kykenee tarvittaessa jarruttamaan autoa itsenäisesti.

Osittain autonomisen ajamisen tarjoava Driving Assistance –järjestelmä on tarjolla lisävarusteena. Siihen kuuluva Distronic-etäisyysavustin yhdistettynä aktiiviseen ohjausavustimeen kykenee paitsi säilyttämään halutun etäisyyden edellä ajavaan autoon, myös seuraamaan toista ajoneuvoa jopa 210 km/h nopeudella ajettaessa.

Hyödyllinen lisävaruste on Magic Vision Control –pyyhinjärjestelmä, jossa tuulilasinpesunesteen ruiskutussuuttimet on integroitu lasinpyyhkimeen. Neste tulee näin lasiin täsmällisesti oikealle kohdalle sulan eteen eikä roisku sisälle matkustamoon, vaikka autolla ajettaisiin katto alhaalla. Pysäköintiä helpottava peruutuskamera ja aktiivinen pysäköintipaketti ovat myös vakiovarusteita.

Matkustamo

Liitettävyys, integraatio ja tukipalvelut luokkansa huipputasoa

E-sarjan Cabriolet harppaa pitkän askeleen eteenpäin yhdistettävyydessä ja digitalisaatiossa. Älypuhelin sisältöineen voidaan nyt yhdistää ilman johtoja auton Comand Online –järjestelmään, ja käytössä on niin ikään langaton latausmahdollisuus. Auton lähiverkkoon kytkettynä matkapuhelin muuttuu myös auton digitaaliseksi avaimeksi, jolla auton voi avata, sulkea ja käynnistää. Puhelinmallista riippuen käytössä on joko Applen CarPlay- tai Googlen Android Auto –infotainment-järjestelmä.

Mercedesin oma Comand Online-järjestelmään liittyvä Concierce Service –palvelu on käytössä kaikille E-sarjan asiakkaille Mercedes me connect –toimintojen yhteydessä. Palvelu toimii 20 Euroopan maassa joko painamalla auton iCall-nappia tai käyttämällä Mercedes me –sovellusta.

Kojelaudassa on vakiona kaksi pyöreää mittaria, 7-tuuman (17,7 cm) mittaristonäyttö ja 8,4 tuuman (21,3 cm) monitoiminäyttö korkeakiiltoisilla pianolakatuilla, yhtenäisillä kehyksillä. Lisävarusteena autoon saa 12,3-tuumaiset (31,2 cm) teräväpiirtonäytöt, jonka virtuaalimittariston ulkonäön ja toiminnot voi valita kolmesta vaihtoehdosta: Classic, Sport ja Progressive.

Multimedian ja auton eri toimintojen käyttö on helppoa ja nopeaa ohjauspyörän Touch Control –painikkeilla ja keskikonsolin touchpadilla. Ensimmäisen kerran E-Cabrioletiin on saatavana myös korkealuokkainen HUD-tuulilasinäyttö (Head Up Display). Uusia sisävärivaihtoehtoja ovat ”yacht blue” ja ”titian red”.

Tiedotteeseen liittyviä lisätietoja:

Lisätietoja:

  • Pekka Koski, Veho Henkilöautot, lehdistöpäällikkö, puh. 0400 210 490, pekka.koski@veho.fi
  • Pauli Eskelinen, Mercedes-Benz henkilöautoryhmä, tuotepäällikkö, puh. 010-569 2530, pauli.eskelinen@veho.fi 

Kolme Mercedes-Benzin voimanlähdettä viettää tasavuosia 2020

Mercedes-Benzin historialliset moottori-innovaatiot

30.04.2020 Lue lisää


Mercedes-Benz A 250 e on auto, jollaisia kaikkien hybridien olisi aina pitänyt olla

Mercedes-Benz A 250 e yhdistää suuren akun ja pihin polttomoottorin

17.04.2020 Lue lisää


Mercedes-Benz avaa uudet tehtaat Puolaan ja Venäjälle

Mercedes-Benz on käynnistänyt kahden uuden tehtaan rakentamisen moottori- ja henkilöautotuotantonsa tehostamiseksi.

16.01.2019 Lue lisää


Mercedes-Benzin uusi E-Cabriolet

Avoautoilun iloa vuoden ympäri, nyt myös 4Matic-nelivedolla

31.12.2018 Lue lisää


Mercedes-AMG: 50 vuotta huippuluokan suorituskykyä

AMG:n tarina on suoraan kuin Hollywoodin menestyselokuvan käsikirjoituksesta: kaksi miestä perustaa yhteisen yrityksen, jonka innoittajana on halu tehdä Mercedes-Benz-autoista sporttisempia.

30.12.2018 Lue lisää